Ολοκληρωμένος Κύκλος Ζαχαροπλαστικής
Όλη η Ζαχαροπλαστική Τέχνη σε 20 μαθήματα.

Ολοκληρωμένος Κύκλος Ζαχαροπλαστικής

ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ

12 Εργαστηριακές Εφαρμογές και 8 Θεωρητικά σεμινάρια

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Πρακτική και θεωρητική

ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

QTL Advanced

ΔΙΑΡΚΕΙΑ

44 ώρες εργαστηριακά & 40 ώρες θεωρητικά σεμινάρια

ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ

Μέχρι 10 άτομα

ΚΟΣΤΟΣ

1500 €

Ο Ολοκληρωμένος κύκλος ζαχαροπλαστικής τέχνης σας προσφέρει όλα τα απαραίτητα εφόδια για να διαπρέψετε στην κουζίνα.

Εντατική πρακτική εξάσκηση, ολιγομελή τμήματα, απαιτητικές γνώσεις, άρτια καταρτισμένοι εκπαίδευση και εξατομικευμένη υποστήριξη από τους Chef. 

Στόχος μας είναι πολύ γρήγορα να αποκτήσετε εξειδικευμένες γνώσεις και δεξιότητες στην ζαχαροπλαστική τέχνη, στον τρόπο παρουσίασης και στην ορολογία με σκοπό την άμεση εργασιακή αποκατάσταση.

ΠΑΡΟΧΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ:

Βεβαίωση παρακολούθησης μαθήματος | Σημειώσεις προγράμματος και έξτρα υλικό ανάγνωσης | Ηλεκτρονικό μάθημα ενημέρωσης εξετάσεων | Συμμετοχή σε συναντήσεις με παραγωγούς

200 πόντοι για κατόχους membership card, 

Εάν κάποιο από τα προγράμματά μας δεν είναι διαθέσιμο αυτή τη στιγμή, επικοινωνήστε μαζί μας για να σας ενημερώσουμε αναλυτικά.

Θεματολογία

  1. Ζύμες βάσης

    Τεχνική : Παντεσπάνι, Εξειδικευμένα Μπισκουί, Γκλασάζ επικάλυψης

    Εφαρμογή: Ζενουάζ, Ρουλάντ, Τζοκόντ, Κιουγερ, Σαν φαρίν, Γκλασάζ λευκής και μαύρης σοκολάτας

  2. Βασικές κρέμες ζαχαροπλαστικής-Τούρτες

    Τεχνικές : Πατισερί (κρύα και ζεστή, βανίλια και σοκολάτα), Μουσελίν, Κιγιές, Σαντιγί, Λεζέρ, Γαλλικό Μους

    Εφαρμογή: Τούρτα, Πάστα

  3. Βασικές κρέμες ζαχαροπλαστικής-Τούρτες

    Τεχνικές : Μους Σοκολάτα (μέθοδος πατ ή απαρέιγ α μπομπ), Ανγκλαίζ, Μπαβαρουάζ, Κρεμέ, Κουλί, Ιταλική μαρέγκα,

    Εφαρμογή: Τούρτα, Πάστα, Σαρλότ

  4. Ζύμη σου και εκλαίρ

    Τεχνική: Ζύμη σου-Εκλαίρ, Κρακελίν, Φοντάν, Επικαλύψεις σου και εκλαίρ, Καραμέλα, Σως προφιτερόλ, Γκλασάζ μαύρης σοκολάτας, Πατισερί, Ανγλαίζ

    Εφαρμογή: Σου, Εκλαίρ, Προφιτερόλ

  5. Σφολιάτα και κρουασάν

    Τεχνική: Σφολιάτα, Κρουασάν

    Εφαρμογή: Μιλφέιγ, Κρουασάν βουτύρου, Κρουασάν σοκολάτας

  6. Μαρέγκες

    Τεχνική: Μαρέγκα Γαλλική, Μαρέγκα Ελβετική, Μαρέγκα σουξέ, Μαρέγκα προγκρέ

    Εφαρμογή: Πάβλοβα, Μπεζέδες, Πραλίνες ξηρών καρπών

  7. Κέικ, σαμπλέ, σουκρέ

    Τεχνική: Κέικ, ζύμη Σαμπλέ, ζύμη Σουκρέ, γέμιση μήλου, κρέμα λεμονιού.

    Εφαρμογή: Κέικ, Μηλόπιτα, Λεμονόπιτα

  8. Ζύμη λαβέ

    Τεχνική & Εφαρμογή: Τσουρέκι, Παν ο λε (pain au lait), Μπριός, Πραλίνα ξηρών καρπών, Επικάλυψη σοκολάτα γάλακτος

  9. Γλυκά σοκολάτας

    Τεχνική & Εφαρμογή: Σουφλέ φοντάν (fondant - ρευστό), Σουφλέ μοελέ (παχύρευστο), Μπράουνις, Σοκολατόπιτα, Σουφλέ με πορτοκάλι, Σουφλέ με μπανάνα, Σουφλέ με γιαούρτι, Σουφλέ με κρέμα τυριού

  10. Σοκολάτα- Σοκολατάκια

    Τεχνική: Στρώσιμο – συμμετρίαση της σοκολάτας, Γκανάζ γέμισης για σοκολατάκια μαύρης – γάλακτος και λευκής, Σοκολατάκια σακούλας – μασίφ - γεμιστά – βραχάκια.

    Εφαρμογή: Πλάκες σοκολάτας, Σοκολατάκια

  11. Σιροπιαστά γλυκά

    Τεχνική & Εφαρμογή: Μπακλαβάς, Κανταΐφι φωλίτσες, Γαλακτομπούρεκο, Καρυδόπιτα, Σαραγλί

  12. Τούρτα & Βασικές τεχνικές διακόσμησης

    Τεχνική & Εφαρμογή:  Βασικές τεχνικές διακόσμησης με την χρήση της σακούλας ζαχ/κής και του κορνέ, Κρέμα βουτύρου, Κρέμα σαντιγί

  13. Θεωρητικά σεμινάρια (απαραίτητα για την ολοκλήρωση του προγράμματος)  

    Ασφάλεια και υγιεινή  | Επιχειρώντας στη εστίαση 

  14. Θεωρητικά σεμινάρια (απαραίτητα για την ολοκλήρωση του προγράμματος)  

    Εστιατορική τέχνη | Ζαχαροπλαστική τέχνη  | Τα μαχαίρια του σεφ  | Εγκαταστάσεις και εξοπλισμός 

  15. Θεωρητικά σεμινάρια (απαραίτητα για την ολοκλήρωση του προγράμματος)  

    Βιογραφικό συνέντευξη | Προσομοίωση εξετάσεων