ΨΑΧΝΕΤΕ ΚΑΤΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ;
BLOG - Μαθήματα Μαγειρικής
BLOG
BLOG
Σπάνια προιόντα της Ελλάδας
Λένε οι Πόντιοι το μικρό τυρί από αγελαδινό γάλα με μεγάλο χρόνο ωρίμανσης. Καταναλώνεται ολόκληρο μαζί με τον εξωτερικό φλοιό που του χαρίζει η ωρίμανση
Μεξικάνικη κουζίνα για αρχάριους
Η Μεξικάνικη Κουζίνα έχει κάνει την είσοδό της στην γαστρονομική σκηνή, τουλάχιστον μία δεκαετία τώρα, ωστόσο οι περισσότεροι από εμάς ακόμα την εξερευνούμε
Techno Eateries
Η νέα τάση του Techno Eating που έχει ξεκινήσει σε Λονδίνο και Νέα Υόρκη φαίνεται πως έχει άμεση ανταπόκριση από τους απανταχού τεχνοκράτες γευσιγνώστες.
De Kas - Ένα από τα μοναδικά εστιατόρια αειφόρου ανάπτυξης
To εστιατόριο De Kas στο Άμστερνταμ αποτελεί το πιο ισχυρό παράδειγμα αειφόρου ανάπτυξης και οικολογικής συνείδησης. Από την καλλιέργεια στην συγκομιδή έως την κουζίνα, κάθε υλικό αναπτύσσεται στον περιβάλλοντα χώρο του εστιατορίου που έχει διαμορφωθεί σε ένα πρότυπο θερμοκήπιο, μαγειρεύεται άμεσα και καταναλώνεται από τους πελάτες. Αν ταξιδεύετε στο Άμστερνταμ πρέπει να το επισκεφθείτε!
Astor Center New York
Ακριβώς πάνω από το Astor Wines & Spirits, το Astor Center New York έχει αναπτύξει τρεις μοναδικούς χώρους που στο σύνολό τους αποτελούν ιδιαίτερη και καινοτόμο επιλογή.
Τόκυο
Ανάμεσα από τους ουρανοξύστες που προκαλούν ένα υψοφοβικό δέος και τις neon βιτρίνες της πόλης, το Τόκυο έχει χαρακτηριστεί η πόλη των καλύτερων bars.
Fine charcuterie
Charcuterie για τους Γάλλους, cold meats για τους Ευρωπαίους, αλλαντικά για εμάς, όπως και να έχει η μαγεία ενός γαστρονομικού τραπεζιού δεν θα μπορούσε να μην περιλαμβάνει ένα κλασσικό πλατώ με καλά αλλαντικά.
D.I.Y
Αν σας λέγαμε πως η ζουμερή μπριζόλα που μόλις φτιάξατε, έχει όλες τις βιταμίνες των πράσινων λαχανικών, θα απορούσατε?
Fast Food ή Fast Good?
Το Παρίσι αναστατώνει ακόμα μία φορά το γαστρονομικό σκηνικό και επαναλανσάρει το concept του fast food σε fast good.
Βιολογικά τρόφιμα
‘Όλο και περισσότερες επισιτιστικές επιχειρήσεις στρέφονται σε πιο υγιεινές επιλογές για τα μενού τους, αφού οι προτιμήσεις των πελατών έχουν πλέον αλλάξει.
Do we get what we pay for?
Η γενικότερη τάση πως το design και η ατμόσφαιρα στα bar-restaurants is all what matters, μάλλον θα πρέπει να καταρριφθεί.
La Duree Bar
Αναμοχλεύοντας επιρροές από την ιστορία, ο οίκος La durée ανακαλύπτει και εμπνέεται από την εποχή του Napoléon ΙΙΙ, διατηρώντας πάντοτε το ύφος της σύγχρονης εποχής.
Wine & Spirits
Προϋπόθεση ενός ιδανικού γεύματος είναι να ξεκινήσει καλά με ένα γευστικό aperitif. Αυτό όμως που θα κρίνει την επιτυχία του είναι να τελειώσει ακόμα καλύτερα με ένα δυνατό digestif!
Τεχνική μέθοδος μπρεζε (braises)
Μία τεχνική η οποία είναι ιδανική για μεγάλα κομμάτια κρέατος και επιτρέπει την απορρόφηση και αντανάκλαση της υγρασίας δίνοντας στο έδεσμα ζουμερή και τρυφερή υφή.
Transparances en Duo
Grand Cuisine με finger foods και μικρά ορεκτικά σε ένα βιβλίο με εντυπωσιακή φωτογραφία και έξυπνο snacking.
Food Trends
Ξεκίνησε ως concept από το Texas, τις γειτονιές του San Francisco και φυσικά το κοσμοπολίτικο Manhattan
Μαγειρεύοντας Confit
Μια ιδανική τεχνική που ενδείκνυται για κάθε εποχή αφού ενδυναμώνει το μπουκέτο αρώματος των υλικών που χρησιμοποιούνται ως πρώτη ύλη, αφαιρεί τις εσωτερικές θερμοκρασίες, διογκώνει τα λιπαρά και παρέχει μεστότητα στις γεύσεις.
Στα χνάρια των πιο διάσημων Chef
Ακολουθούμε τα βήματα των πιο διάσημων Chef στον κόσμο, παρουσιάζουμε τα μενού τους, αφουγκραζόμαστε τα οράματά τους και γινόμαστε συνδαιτυμόνες στα ίδια τους τα εστιατόρια
Επιλέγοντας το κατάλληλο σερβίτσιο - Υψηλή αισθητική & λειτουργικότητα
Εντυπωσιακή, χειροποίητη σειρά από χρηστικά είδη σερβιρίσματος και αντικείμενα για το σπίτι να γίνονται αισθησιακές μορφές γλυπτικής, για να απολαμβάνουμε κάθε μικρή ή μεγάλη απόλαυση στο σπίτι.
Ποια τα βασικά στοιχεία για ένα coffee shop
Μάθετε γρήγορα και εύκολα τα στοιχεία που κρίνονται απαραίτητα για ένα νέο κατάστημα καφέ.
3 Τρόποι με άγρια μανιτάρια
Τα μανιτάρια του βουνού αποτελούν ένα εξαιρετικό έδεσμα με αμέτρητες εφαρμογές στην κουζίνα. Από τα μοναδικά υλικά που ένας Chef μπορεί να τοποθετήσει σε κάθε κατηγορία του μενού μαγειρεύοντας τα με διαφορετικούς τρόπους.
Γαλοπούλα
Η παραδοσιακή γαλοπούλα δεν λείπει ποτέ από ένα εορταστικό μενού, παραδοσιακή ή πιο σύγχρονη, το πώς θα την αποδοθεί έγκειται στην δημιουργικότητα κάθε Chef .
Οι Κόκκινοι και Πράσινοι Οδηγοί
Η έκταση της κάλυψης του οδηγού διαφέρει σε μεγάλο βαθμό μεταξύ των χωρών
Αυξάνοντας την βιωσιμότητα του εστιατορίου
Μια μελέτη του πανεπιστημίου Cornell για την βιωσιμότητα των εστιατορίων παρουσιάζει σημαντικά στοιχεία σε ένα εκ βάθους project που επικεντρώνεται στους λόγους αποτυχίας.
Νέα πρόκληση για τη ζυθοποιία οι «πράσινες μπύρες»
Αν και οι «πράσινες» μπύρες δεν αποτελούν πρόκληση για τους ζυθοποιούς, ωστόσο η βιομηχανία οφείλει να υποταχθεί τις ανάγκες της σύγχρονης κοινωνίας και να υιοθετήσει μια νέα οικολογική και περισσότερο υγιεινή παραγωγή στα προϊόντα της.
“La Bouteille” από την Stella Artois
Πώς είναι δυνατό 6 αιώνες τέχνης και παράδοσης να μεταφερθούν μέσω της πιο σύγχρονης τεχνολογίας στην οθόνη του υπολογιστή μας και να ανταγωνιστούν χιλιάδες ιστοσελίδες εμπορικού και ψυχαγωγικού περιεχομένου, όπως των πλέον διαδεδομένων facebook και youtube?
Στους ρυθμούς της Καραιβικής
Φαινόμενο για τον 21ο αιώνα αποτελεί το ρούμι που έχει κάνει την αγορά να κινείται στους ρυθμούς της. Ο εξωτισμός και οι φρουτώδεις συνδυασμοί του το κατατάσσουν δεύτερο στην κατηγορία αποσταγμάτων μετά τηv vodka