ΨΑΧΝΕΤΕ ΚΑΤΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ;
BLOG - Μαθήματα Μαγειρικής
BLOG
BLOG
Salut, le garçon
Μεταξύ 5:30 και 8:30 είναι η ώρα του απεριτίφ στο Παρίσι, η στιγμή που τα καλύτερα cocktail bars της πόλης σερβίρουν φρουτώδη martinis και cocktails σαμπάνιας
Φώτης Κρικζώνης-Η ιστορία ενός Μπάρμαν
Ο άνθρωπος που μετέδωσε την τέχνη του cocktail mixing στους νεότερους barmen μαζί με το ήθος, το class και την αισθητική ενός επαγγελματία συνδέοντας τη ζωή του με την ιστορία των clubs στην Ελλάδα, μιλάει στο Barcode.
Bacardi limited group
Αποτελεί τη μεγαλύτερη ιδιόκτητη επιχείρηση αποσταγμάτων στον κόσμο, η οποία παράγει και εμπορεύεται μια σειρά από διεθνώς αναγνωρίσιμα προϊόντα, σε περισσότερες από 100 χώρες, μεταξύ των οποίων και στην Ελλάδα.
Improve your espresso
Η επιτυχία ενός café βασίζεται κατά πολύ στο προϊόν που προσφέρει. Σίγουρα η μηχανή που χρησιμοποιείτε αποτελεί βασική συνισταμένη, τι συμβαίνει, όμως, όταν ο espresso που παρασκευάζετε μοιάζει περισσότερο με … γαλλικό?
Στάση για espresso στη Βιέννη
Η Βιέννη αποτελεί μία από τις λίγες πόλεις του κόσμου που επηρεάστηκε ιστορικά από τον καφέ που σερβίρει σήμερα. Πλέον, τα διάσημα café της, τα οποία διατηρούν κάθε στοιχείο του παρελθόντος είναι τουριστική ατραξιόν, ένα σημείο αναφοράς σε κάθε οδηγό, αλλά και παράδειγμα προς μίμηση για την εξαιρετική ποιότητα τους.
Φανουρόπιτα
Η Φανουρόπιτα είναι παραδοσιακή νηστίσιμη πίτα της ελληνικής κουζίνας και προσφέρεται ανήμερα στην ημέρα μνήμης του Αγίου Φανουρίου, στις 27 Αυγούστου, οπότε και η πίτα δίνεται στους πιστούς σαν ευλογία. Σας δίνουμε τη συνταγή για να φτιάξετε τη δική σας Φανουρόπιτα.
A l' école des chefs
Λάτρεις της γαστρονομίας, οι Γάλλοι στρέφονται όλο και περισσότερο προς την κατάκτηση των μαγειρικών τεχνικών – όχι πια μέσα από βιβλία, αλλά στο πλάι μεγάλων Chef που ανοίγουν σχολές ειδικά σχεδιασμένες για όλους τους ενδιαφερόμενους.
Restaurants at skyscrapers
Open Air Terraces, Cutting Edge Lounges, Roof Top Bars που κλέβουν την ανάσα, 360º πανοραμική θέα, αιθέριο design, ambient ατμόσφαιρα, sparkling cocktails και celebrities’ να συγκεντρώνουν τις ματιές. Fancy skyscrapers και bar restaurants είναι η νέα πιο chic τάση όπου τα σχεδόν σκηνογραφικά surroundings συνδυάζονται εντέχνως με τη υψο-λαγνεία!
Γεύσεις του κόσμου-Ιαπωνία
Οι Γιαπωνέζοι Chef λένε πως ο καλύτερος τρόπος να μαγειρέψεις ένα φαγητό είναι να μην το μαγειρέψεις καθόλου. Ωστόσο, Ιαπωνική Κουζίνα δεν είναι μόνο sushi, αλλά ένα μωσαϊκό γεύσεων και πολιτισμών.
Δελφοί, a cultural escape
Mε μικρές κοντινές αποδράσεις σε Ιτέα, Γαλαξίδι και Ερατεινή. Ιδανικός συνδυασμός για το καλοκαίρι αφού οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν ένα μοναδικό φυσικό περιβάλλον πολιτισμικής σημασίας, θέα ως εκεί που φτάνουν τα μάτια και σε πολύ κοντινή απόσταση θάλασσα και όμορφα χωριά.
Ζάκυνθος
Il fiore di Levante: Προικισμένη με φυσικές καλλονές, η Ζάκυνθος είναι το τρίτο σε μέγεθος νησί του Ιονίου.
Κρητικά προϊόντα και μαγειρική
Στην Κρήτη συναντάμε προϊόντα που αξίζουν σίγουρα την προσοχή μας κυρίως λόγω της σπανιότητάς τους, του ιδιαίτερου και έντεχνου τρόπου παρασκευής τους και σε πολλές περιπτώσεις της εποχικότητας του είδους τους.
Weekend στην Επίδαυρο
Κοντινός προορισμός για εκείνους τους weekenders που τους αρέσει να συνδυάζουν τα πολιτιστικά δρώμενα, την διασκέδαση και το καλό φαγητό. Μόλις μιάμιση ώρα από την Αθήνα, ο ιστορικός τόπος της Πελοποννήσου προσφέρεται για μπάνιο σε κοσμικές παραλίες, ρομαντικές βόλτες και φεστιβαλικές νύχτες.
Κεφαλλονιά
Το νησί του Κέφαλου... Κάθε μεριά της θάλασσας, κάθε της γης κομμάτι, οι μακρυνές οι ριζαμιές, τα κούφαλα, τα σπήλια σαν όλα να εζωντάνευαν, να εβγάναν όλ` αντάμα, με χίλιες διάφορες φωνές και με παιγνίδια χίλια, ενός γλυκύτατου σκοπού το μαγεμένο θάμα. Λορέντζος Μαβίλης
Low Cal Διατροφή
Θέλετε να κάνετε διατροφή με χαμηλά λιπαρά; Διαβάστε μερικά tips για να το πετύχετε!
Κακάο VS Σοκολάτα
Οι περισσότεροι από εμάς δεν μπορούν να ξεχωρίσουν το κακάο με την σοκολάτα. Ας δούμε λοιπόν μερικές από τις διαφορές τους..
Η Τυρόπιτα της Μαμάς
Αν σας αρέσει η τυρόπιτα τότε πρέπει να παρευρεθείτε στη ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ στο Ξερολίβαδο Βέροιας. Κάθε χρόνο...
BreakFast - Take it Slow
Το πρώτο γεύμα της ημέρας; Αγγλιστί breaks one’s fast, είναι το γεύμα που παίρνουμε το πρωί στα γρήγορα πριν το μεσημεριανό. Ελάχιστοι από εμάς όμως συνηθίζουμε να τρώμε πραγματικά κάτι. Ένα petit dejeuner, έστω και για το δρόμο προσφέρει όλα τα απαραίτητα για μία δυναμική μέρα, γι’ αυτό give yourself a break…fast.
Γλυκά του Κουταλιού
Αν και κάποιοι τα θεωρούσαν passé, τελευταία, τα έχουμε δει να συνοδεύουν ώριμα τυριά, φοντί, αλλαντικά, τάρτες, κα. Διαβάστε παρακάτω ολόκληρο το άρθρο.
BBQ, Σχάρα, Κάπνισμα ή Ψήσιμο;
Πόσοι τρόποι ψησίματος υπάρχουν και πως επηρεάζουν το τελικό αποτέλεσμα: τη γεύση στα κρεατικά σας; Μέχρι τώρα οι περισσότεροι μπορούσατε να απαριθμήσετε δύο ή τρεις τρόπους ψησίματος. Πόσοι όμως φαντάζεστε ότι υπάρχουν τουλάχιστον 8 διαφορετικοί τρόποι να ψήσετε τα κρεατικά σας, όπου ο καθένας σας δίνει διαφορετικό γευστικό αποτέλεσμα; Δείτε παρακάτω όλους τους τρόπους αναλυτικά.
Η Λίλα Καραποστόλη στο Πανόραμα Γυναικείας Επιχειρηματικότητας
Η δική μας Λίλα δίνει συνέντευξη στο "Επιχειρώ", σαν γυναίκα επιχειρηματίας, και μας δείχνει πως η κρίση παράγει ευκαιρίες.
Διαβάστε παρακάτω ολόκληρη τη συνέντευξη.
Μυστικά και θεραπείες των βοτάνων
Κάθε βότανο έχει διαφορετικά μυστικά και θεραπείες τις οποίες κληρονομεί και το αιθέριο έλαιο που παράγεται με την απόσταξή του. Τα βότανα για αδυνάτισμα, βότανα για βήχα, και γενικά θέματα για βότανα και υγεία, θα τα βρείτε παρακάτω.
Αντιμετωπίστε τις μυρωδιές του ψαριού
Σας αρέσει το ψάρι αλλά δεν αντέχετε τη μυρωδιά του στο σπίτι; Μάθετε τώρα τον τρόπο να απολαμβάνετε το ψάρι, τηγανητό ή βραστό, σε τρία απλά βήματα χωρίς μυρωδιές...
4 χρήσεις του μήλου που δεν φανταζόσαστε
Πώς μπορείτε να ψήσετε ένα ζουμερό κοτόπουλο, να κρατήσετε φρέσκο το κέικ, να διατηρήσετε σπειρωτή την καστανή ζάχαρη και να αφαιρέσετε αλάτι από σούπες και βραστά;
Γαρίδες σουβλάκι με φάβα ρεβιθιών
Για 4 άτομα, Χρόνος Προετοιμασίας: 50’, Χρόνος μαγειρέματος:1 ώρα.
Σκόρδο χωρίς μυρωδιές
Κάθε χρόνο τέτοια εποχή ο μπακαλιάρος – σκορδαλιά έχει την τιμητική του. Και φυσικά δικαιολογείται κάθε μυρωδιά που τον συνοδεύει. Όσες και αν σας είπαν όμως συμβουλές, δεν καταφέρατε να βρείτε την πατέντα του άοσμου σκόρδου. Και όμως υπάρχει λύση.
Βαμμένα Κόκκινα Αυγά
Αγαπημένη σας συνήθεια το Πάσχα, το βάψιμο των αυγών παραμένει ένα έθιμο που ακολουθείτε πιστά. Έχετε όμως τις δυσκολίες σας στη βαφή τους, παρότι διαβάζετε καλά τις οδηγίες. Μαζέψαμε τις καλύτερες συμβουλές για να τσουγκρίσετε φέτος τα πιο όμορφα αυγά και να μειώσετε τις «ζημιές» στην κουζίνα.