ΨΑΧΝΕΤΕ ΚΑΤΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ;
BLOG - Μαθήματα Μαγειρικής
BLOG
BLOG
Σαλάτα Greek Anthem
Το πιο υγιεινό και δροσερό πιάτο, η σαλάτα, στην πιο λαχταριστή και ιδιαίτερη εκδοχή της!
Μους σοκολάτας (χωρίς αυγά) με δημητριακά
Αγαπημένη μους σοκολάτας με βάση από δημητριακά και ξηρούς καρπούς... Πειρασμός!
Πίτσα χειροποίητη
Γιατί η καλύτερη πίτσα είναι η σπιτική! Μία συνταγή για πίτσα όπως δεν την έχετε ξανά δει...
Ψήνοντας με ασφάλεια
Μερικοί βασικοί κανόνες θα σας βοηθήσουν να μην ξεχνάτε τι σημαίνει ασφάλεια...
Μικρά μυστικά για μεγάλες νοστιμιές
Μικρά μυστικά για μεγάλες νοστιμιές! Όλα όσα πρέπει να κάνετε και όσα δεν πρέπει να κάνετε για ένα τέλειο bbq αποτέλεσμα!
Μπράουνι Με Ελαιόλαδο
Αγαπημένο επιδόρπιο για όλες τις περιστάσεις! Συνοδεύεται με παγωτό και απογειώνει τις αισθήσεις μας...
Μπισκότα Με Βρώμη και Κρανμπερις
Υγιεινά και γευστικά μπισκότα με βρώωμη και κρανμπερις... σκέτος πειρασμός!
Η Λίλα Καραποστόλη στο Living Postcards
Το online περιοδικό Living Postcards βρήκε τη δική μας Λίλα Καραποστόλη για μία συνέντευξη...γαστρονομικού περιεχομένου!
Διαβάστε παρακάτω ολόκληρη τη συνέντευξη.
Σάλτσα με φίνα αρωματικά και μέλι
Μία μοναδικά σάλτσα με μέλι, ιδανικό συνοδευτικό για το κοτοπουλό μας!
Τα βασικά bbq εργαλεία
Το BBQ έχει χαρακτηρισθεί δικαίως ως η πιο εφευρετική τέχνη της μαγειρικής. Για να την εξασκήσετε όμως πρέπει να έχετε στην διάθεσή σας μερικά σημαντικά εργαλεία και gadgets τα οποία θα σας βοηθήσουν να μετατρέψετε το ψήσιμο σε μαεστρία.
Στην αγορά θα βρείτε διάφορα εργαλεία τα οποία θα εξυπηρετήσουν τον σκοπό σας, ωστόσο εμείς σας προτείνουμε τα 10 βασικότερα και πιο απαραίτητα για να ψήνετε χωρίς κόπο, εύκολα και διασκεδαστικά!
Βασικά κριτήρια για νοστιμιά στο κρέας μας
Ο μανιώδης καταιγισμός των σουβλάκι και grill houses σε, λίγα, μόλις χρόνια απέδειξε ότι ο κόσμος υποκλίνεται σε κάθε μορφή κρέατος. Το κρέας μετακόμισε, ξαφνικά, από τις παραδοσιακές και λίγο «γραφικές» κρεαταγορές, χασαποταβέρνες του Βαρνάβα, της Βάρης και της Χασιάς, μπήκε ανάμεσα στην elite της πόλης. Έγινε μία σύγχρονη, αστική τάση με υπερπληθώρα επιλογών ανάλογα με το τι ορεγόμαστε. Έτσι, ζήσαμε από κοντά κάθε προσπάθεια της να πετυχαίνει… από χλιδάτο εστιατόριο και μαχαιροπίρουνο, σε λαδόκολλα και στο χέρι, έως ταβερνάκι και μεζεδάκι.
Τα πάντα για το χοιρινό
Αν ρωτήσετε όσους αγαπάνε το bbq, θα σας πούνε πως το χοιρινό είναι το πιο νόστιμο κρέας για ψήσιμο. Επιπλέον, είναι εύκολο στο μαρινάρισμά του, γρήγορο στο ψήσιμο και χωρίς τις απαιτήσεις που μπορεί να έχει το μοσχαρίσιο κρέας.
Τα πάντα για τα πουλερικά
Αν το ψήσιμο σας συναρπάζει, βγάζοντας τον πιο δημιουργικό σας εαυτό, τότε το τα πουλερικά είναι η ιδανική σας επιλογή. Η δυνατή φωτιά ή το αργό ψήσιμο, όποιο τρόπο και αν επιλέξετε, θα απογειώσει την γεύση τους έναντι του συμβατικού μαγειρέματος.
Τα πάντα για το μοσχαράκι
Το κρέας μόσχου και το βοδινό κρέας έχουν αρκετές σημαντικές διαφορές σε γεύση και τεχνική ψησίματος, κυρίως λόγω μεγέθους και τρυφεράδας του κρέατος. Το μοσχαράκι υπερέχει γευστικά, αλλά δίνει μικρότερα κομμάτια για ψήσιμο. Αν και το κρέας του είναι πολύ τρυφερό, ωστόσο είναι πιο ευπαθές σε κάψιμο από υψηλή φωτιά. Απαιτείται προσοχή και συχνό γύρισμα των πλευρών για να σας δώσει ένα λαχταριστό κομμάτι BBQ.
Ο σωστός τρόπος για γευστικά Λουκάνικα-Μπιφτέκια-Σουβλάκια...
Η επιτομή του bbq με τρία διαφορετικά είδη παρασκευών με κρέας. Όπως και να τα προτιμάτε, λουκάνικα χωριάτικα ή γερμανικά, με μπαχαρικά ή light, το ψήσιμο τους προσδίδει έναν λαχταριστό χαρακτήρα.
Μπιφτέκια καλοζυμωμένα με μυρωδικά ή σις κεμπάπ με μπαχαρικά, για hot dog ή συνοδεία με πατάτες, είναι αγαπητά για την ζουμερή υφή και τη νοστιμιά που χαρίζουν. Σουβλάκια απλά ή με λαχανικά, κοτόπουλου ή χοιρινού, ψήνονται γρήγορα και δεν απαιτούν ιδιαίτερη προετοιμασία.
Αρνάκι/Κατσικάκι... Όλα τα μυστικά για το σωστό ψήσιμο!
Κάθε κομμάτι των εριφίων έχει τα δικά του γευστικά χαρακτηριστικά, τρόπο ψησίματος και μαρινάρισμα. Έτσι, η γεμάτη γεύση του αρνιού και η πιο ντελικάτη από το κατσικάκι αρωματίζεται με φρέσκα μυρωδικά και μελώνει από το αργό και καλό ψήσιμο.
Τα απαραίτητα συνοδευτικά για το καλύτερο bbq party!
Ίσως η αγαπημένη καλοκαιρινή μας συνήθεια είναι η χαλάρωση στη βεράντα. Ως εκ τούτου, δεν υπάρχει σπίτι που να μην κάνει bbq στο μπαλκόνι, αφού ως γνωστό το ψήσιμο φέρνει την παρέα πιο κοντά.
Εξάλλου οι άνδρες περίμεναν όλο το χρόνο για να επιδείξουν τις ικανότητές τους στη σχάρα. Τέσσερα προϊόντα έρχονται ως πρόταση να νοστιμίσουν κάθε αξιότιμη προσπάθειάς σας για το πιο ζουμερό κομμάτι!
Βρες το bbq στυλ σου!
Έχετε καλέσει τους φίλους στο σπίτι για ένα bbq party , είστε έτοιμοι να φορέσετε την ποδιά σας και να ψήσετε το εξαιρετικό κομμάτι κρέατος που αγοράσατε με τόση λαχτάρα. Πριν αρχίσετε να παλεύετε πάνω από μία φωτιά που δεν ανάβει, βρείτε το στυλ που ταιριάζει στο προφίλ σας για να ψήνετε εύκολα και άνετα!
Grilling vs Barbequing
Το ψήσιμο στη σχάρα και το barbeque, αποτελούν δύο από τις πιο δημοφιλείς μεθόδους μαγειρέματος, ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Ωστόσο, οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν τη διαφορά μεταξύ τους.
Επιλέγοντας τα καλύτερα κομμάτια κρέατος για bbq
Η επιλογή του σωστού κομματιού κρέατος για ψήσιμο θα αναδείξει όχι μόνο τις γεύσεις του, αλλά και την μαεστρία σας στο ψήσιμο.
Αν καταναλώνετε συχνά κρέας, καλό είναι να έχετε τις καλύτερες σχέσεις με τον κρεοπώλη της γειτονιάς, μιας και εκείνος μπορεί να σας φιλετάρει τα κρεατικά που επιλέξατε.
Επιλέγοντας προσάναμμα, καύσιμες ύλες και υλικά καπνίσματος...
Το ψήσιμο ξεκινάει με το σωστό και ασφαλές άναμμα της φωτιάς, διατηρεί την θερμοκρασία με τον συνεχή ανεφοδιασμό με υλικά και χαρίζει γεύσεις με το αρωμάτισμα.
Για όλες τις παραπάνω ενέργειες θα χρειαστείτε υλικά και εργαλεία για το προσάναμμα, την ανάφλεξη, τον ανεφοδιασμό και το αρωμάτισμα.
Η προσεχτική επιλογή τους, θα σας βοηθήσει στο σωστό και μερακλίδικο ψήσιμο και θα σας επιτρέψει να απολαύσετε καλύτερα τα κρεατικά σας, παρέα με μία παγωμένη μπύρα.
Τα πάντα για το bbq με κάρβουνο...
Συνώνυμο του μερακλίδικου ψησίματος είναι το bbq με κάρβουνα. Ο λόγος είναι γιατί το κάρβουνο ή ξυλοκάρβουνο καίει σε μεγαλύτερες θερμοκρασίες από το υγραέριο, καπνίζοντας ελαφρώς τα κρεατικά, χαρίζοντας αυθεντικές γεύσεις bbq.
Δίνοντας γεύση στο κρέας με μπαχαρικά
Το ψήσιμο θέλει το μεράκι του, από το μαρινάρισμα και το καρύκευμα έως το σερβίρισμα. Τα μπαχαρικά και τα εποχικά, ευωδιαστά μυρωδικά είναι τα αρτύματα που θα αρωματίσουν τα κρέατα σας κατά το ψήσιμο, δίνοντας έναν διαφορετικό χαρακτήρα στο τραπέζι.
Δίνοντας γεύση στο κρέας με μυρωδικά
Το ψήσιμο θέλει το μεράκι του, από το μαρινάρισμα και το καρύκευμα έως το σερβίρισμα. Τα μπαχαρικά και τα εποχικά, ευωδιαστά μυρωδικά είναι τα αρτύματα που θα αρωματίσουν τα κρέατα σας κατά το ψήσιμο, δίνοντας έναν διαφορετικό χαρακτήρα στο τραπέζι.
BBQ MIX ΚΑΙ STEAK SALAD
Μία ποικιλία με bbq και μερικές παγωμένες μπύρες είναι η ιδανική ευκαιρία για να διασκεδάσετε σπίτι ή στην εξοχή.
Hot Dog
Ποιος είπε πως το γρήγορο φαγητό δεν είναι αυθεντικό; Οι συμβουλές μας βήμα βήμα για ένα πεντανόστιμο hot dog από τα χεράκια σας!