BLOG - Μαθήματα Μαγειρικής

BLOG

Εστιατορικές Τάσεις από το εξωτερικό

Εστιατορικές Τάσεις από το εξωτερικό

Η μόδα των bistros φαίνεται πως πλέον αποδεικνύεται κάθε άλλο παρά παροδική. Γνωστοί Chefs όπως ο Guy Savoy, Joel Robuchon, Thomas Keller, Alain Bourdain, προτιμούν να στηρίξουν τις επιχειρηματικές επιλογές τους σε μικρά bistros με προσιτές τιμές. 
Βασικές Μετρήσεις και Ισοδύναμα στις συνταγές

Βασικές Μετρήσεις και Ισοδύναμα στις συνταγές

Εάν χρησιμοποιείτε μετρικό σύστημα για τα βάση και τις μεζούρες στις συνταγές του, μάθετε τα ισοδύναμα σε κάθε διαφορετική μονάδα μέτρησης, θερμοκρασίας, βάρους και γίνετε ακριβείς στις συνταγές που μεταφράζετε.
Quiche Lorraine

Quiche Lorraine

Μια φοβερά εύκολη συνταγή για να κλέψετε τις εντυπώσεις!

Mille Feuille

Μία απο τις αγαπημένες συνταγές μικρών και μεγάλων!
Creme Brulee

Creme Brulee

Ένα αγαπημένο γλυκό σε μια εύκολη συνταγή. Ποιος μπορει να αντισταθεί?
Panacotta

Panacotta

Ένα απο τα διασημότερα γλυκίσματα στο τραπέζι μας!
Creme Caramele

Creme Caramele

Ένα τρομερά εύκολο και απολαυστικό γλύκισμα!
How to make the perfect salad - Infographic

How to make the perfect salad - Infographic

How to make the perfect salad? This infographic will surely help you!
Pina Colada με Mousse Σοκολάτας

Pina Colada με Mousse Σοκολάτας

Ένα επιδόρπιο που κλείνει ιδανικά ένα γεύμα ή που συνδυάζεται έντεχνα με cocktails.
Αμυγδαλόπιτα

Αμυγδαλόπιτα

Αγαπάτε τα αμύγδαλα? Σας παρουσιάζουμε μια εύκολη συνταγή που ξεπερνά τα συνιθισμένα!
Semifreddo Βανίλια

Semifreddo Βανίλια

Όλη η γεύση του καλοκαιριού!Παγωτό semifreddo που θα αγαπήσει και ο πιο δύσκολος γευσιγνώστης!
Σπαγγέτι με γαρίδες και φέτα

Σπαγγέτι με γαρίδες και φέτα

Η πιο γρήγορη και γευστική συνταγή μέσα σε 15'.
Χόρτα με αυγά

Χόρτα με αυγά

Η μεγαλύτερη αγάπη του καλοκαιριού για όσους αγαπούν τις ελαφριές γεύσεις των χόρτων.
Καλοκαιρινή Charlotte

Καλοκαιρινή Charlotte

Το πιο δροσερό γλυκό για το καλοκαίρι!
Θράψαλα γεμιστά

Θράψαλα γεμιστά

Αν και δεν είναι αγαπημένο σε πολλούς, ο συγκεκριμένος συνδυασμός θα σας κάνει να το αγαπήσετε!
Σουπιές με χόρτα

Σουπιές με χόρτα

Ξεχωρίζει σαν πιάτο, ξεχωρίζει και σαν γεύση!
Ραγού Θαλασσινών

Ραγού Θαλασσινών

Μια πολύ εύκολη συνταγή για να εμπλουτίσετε το τραπέζ σας!
Καλαμαράκι

Καλαμαράκι

Το αγαπημένο μας καλαμάρι σε μια διαφορετική εκδοχή!Ότι πρέπει για τις μέρες της νηστείας!
Γαύρος Φουρνιστός

Γαύρος Φουρνιστός

Μια απόλυτα εύκολη και γευστική συνταγή!
Γιουβέτσι Θαλασσινών

Γιουβέτσι Θαλασσινών

Μία εύκολη και γευστική συνταγή που όλοι αξίζει να δοκιμάσετε μέσα στην νηστεία!
Τοματοκεφτέδες

Τοματοκεφτέδες

Ενα πολύ γευστικό και ανάλαφρο ορεκτικό.
Ταραμοκεφτέδες

Ταραμοκεφτέδες

Οι πιο γευστικοί κεφτέδες κατά την διάρκεια της Σαρακοστής!
Χαλβάς με ταχίνι

Χαλβάς με ταχίνι

Απολαύστε ένα γευστικό χαλβά με ταχίνι!
Φοντανάκια ταχινιού

Φοντανάκια ταχινιού

Φτιάξτε διαφορετικά φοντανάκια για να διακοσμήσετε το τραπέζι σας!
Πουράκια με ταχίνι και σουσάμι

Πουράκια με ταχίνι και σουσάμι

Για όποιον αγαπάει το ταχίνι, μια υπέροχη συνταγή για ξεχωριστά πουράκια!
Καρυδόπιτα χωρίς αυγά

Καρυδόπιτα χωρίς αυγά

Γιατί δεν χρειάζεται τα γλυκά να είναι αμαρτία την Σαρακοστή!
Κριθαράκι με καβούρια

Κριθαράκι με καβούρια

Μια νηστίσιμη και απολαυστική συνταγή για το τραπέζι της Καθαρά Δευτέρας!
Πολίτικος Χαλβάς

Πολίτικος Χαλβάς

Μία εξαιρετικά γευστική συνταγή που αξίζει να δοκιμάσετε.
Μαγειρική & Ντοκιμαντέρ: Σειρές μαγειρικής που αφήνουν ιστορία

Μαγειρική & Ντοκιμαντέρ: Σειρές μαγειρικής που αφήνουν ιστορία

Όταν η ιστορία της μαγειρικής παίρνει σάρκα και οστά μέσα από την οπτική γωνία των σκηνοθετών... Πόσο σημαντική είναι η μαγειρική, οι ά ύλες και η επαφή μας με την τροφή στην πρωτογενή της μορφή.
Μαγειρική & Επιστήμη - Μαθήματα από το Harvard

Μαγειρική & Επιστήμη - Μαθήματα από το Harvard

Μια ιδιαίτερα δημοφιλής σειρά δημόσιων διαλεξέων δημιουργήθηκε από το Harvard University και ειδικά από τη Σχολή Μηχανικής και Εφαρμοσμένων Επιστημών (SEAS) για όσους ενδιαφέρονται για την μαγειρική. 
Σελίδα 7 από 19